Vakiot tekniikkaryhmä E-A


Tällä tunnilla opit vakiotanssien perustekniikkaa, jota tarvitset jokaisella taitotasolla


Koe uudenlainen tapa opetella paritansseja ja tanssitekniikoita. Tunnilla tanssitaan yksinään, mutta opetus on sekä viejälle että seuraajalle. Yksin tanssiminen ja harjoittelu on tärkeä ja olennainen osa kilpatanssien harjoittelussa, mitä ei välttämättä tehdä säännöllisesti. Soolo tekniikkaryhmissä opit, kuinka voit kehittää taitojasi ja harjoitella tehokkaasti yksin tanssien.


Vakioiden soolo tekniikkaryhmien opetuskerrat: 25.9, 23.10 ja 6.11.


23.10 tekniikkaryhmän opetusaiheena on Promenadi -asento ja sen tekniikka


Ilmoittaudu 23.10 Promenadi -asennon tekniikkatunnille

Miksi on tärkeää osata Promenadi -asento?

Vakiotanssit sisältää useita eri vartalonasentoja ja tanssin sisällä tanssijan on kyettävä muuttamaan vartalonasentoaan asennosta toiseen liikkeen aikana. Osaamalla eri vartalonasennot ja asentomuutokset säilytät hyvän tanssiasennon. Hyvä vartalotekniikka tuottaa kaunista tanssia.


Vartalonasento muutokset voivat hajottaa tanssiasennon, mikäli niitä ei tehdä hallitusti. Esimerkiksi väärin tehty Promenadi -asento saattaa sinut virheelliseen asentoon, minkä takia hartiat jännittyvät ja tanssin jatkaminen Promenadin jälkeen on raskasta. Hyvällä vartalotekniikalla jaksat tanssia laadukkaammin pidempään ja tanssiminen tuntuu kevyemmältä.


Kun ymmärrät Promenadi -asennon, pystyt hyödyntämään osaamistasi useassa eri kuviossa ja kaikissa vakiotansseissa. Asentomuutosten harjoittelu kehittää partneroimistaitojasi, mikä on yksi arvosteltava osa-alue kilpailuissa.

Vakiot soolo tekniikkaryhmä

Tekniikkaryhmässä syvennät osaamaasi vakiotanssien jalkatekniikkaa ja vartalotekniikkaa. Opit uusia näkökulmia ja lähestymistapoja jo sinulle tuttuihin asioihin tai opit jopa täysin uusia tanssitekniikoita. Ryhmässä saat uusia harjoitteita, joiden avulla kehität tanssitaitojasi.


Kuviot ja tanssitekniset asiat harjoitellaan erilaisten harjoitteiden avulla. Tunnilla tanssitaan paljon, jotta saat mahdollisimman paljon toistoa uusille oppimillesi asioille ja saat samalla erittäin tehokkaan harjoituksen.


Tunnilla tanssitaan yksinään ilman paria. Vaikka onkin kyse paritanssista, on tärkeää opetella asiat ensin yksinään ilman partneria. Jos osaat tehdä vartalonasennot ja asentomuutokset laadukkaasti yksinään, pystyt tekemään ne entistä laadukkaammin partnerisi kanssa.

Asiakaspalaute

Satu Suomi on erinomainen tanssinopettaja! Hänen tunneillaan on iloinen ja rento tunnelma ja hän on juuri sopivassa suhteessa vaativa ja tarkka. Hän osaa opettaa uudet asiat selkeästi, jotta ne on helppo ymmärtää ja omaksua. Ilman Satun oppeja, tukea ja kannustusta emme olisi päässeet näin pitkälle. Kiitos Satu!


Jarno Vaajoki & Aini Minkkinen

10-tanssin Suomen mestarit

Mitä saat osallistumalla Promenadi tekniikka tunnille:

 • Pääset kokemaan vakiotanssit uudella tavalla opetettuna
 • Opit tärkeän vartalotekniikan ja asentomuutoksen, joka helpottaa tanssimistasi
 • Saat kokeneen huippuopettajan
 • Kehität lihaksia jotka ylläpitävät tanssiasentoasi
 • Kehität partnerointitaitojasi
 • Vahvistat nilkan lihaksiasi ja kehität tasapainoasi
 • Saat hyvän harjoitteen keskivartalonlihaksille

Kenelle tunti sopii?

Tunti on tarkoitettu E-A luokan tanssijoille. Jos tunnistat itsesi jostain seuraavista, tunti sopii sinulle:

 • Haluat oppia uusia asioita vakiotansseissa
 • Haluat kehittyä tanssijana
 • Haluaisit kehittää tanssiasi, mutta sinulla ei ole paria
 • Olet tanssinut jonkin verran, mutta haluat oppia lisää
 • Olet kokeilunhaluinen ja haluat kokeilla uutta tapaa oppia tansseja

Tunneille et siis tarvitse paria. Ei haittaa vaikka kokisit yksin tanssimisen haastavaksi. Huippuopetuksen avulla opit voit harjoitella paritansseja yksinään ja kehität osaamistasi ilman paria.

Ilmoittaudu 23.10 Promenadi -asennon tekniikkatunnille

Satu Suomi
Satu Suomi

Opettaja Satu Suomi

Olen Satu Suomi ja olen toiminut tanssin parissa yli kolmekymmentä vuotta. Tein aktiiviurani vakiotansseissa, menestyen sekä kotimaisissa että ulkomaisissa kilpailuissa.

Opetan aktiivisesti vakiotansseja mutta tarvittaessa autan sinua myös vaikkapa lavatanssien parissa. Opettamisessa pidän tärkeänä johdonmukaisuutta, selkeyttä ja rentoa ilmapiiriä, jossa on kiva opetella uutta taitoa. 

Opeteltavia asioita on "annosteltava" sopivina määrinä! Olen perehtynyt vuorovaikutuksen kehittämiseen ja koulutan tanssijoita myös tämän asian parissa. 

Usein kysytyt kysymykset

Millaiset kengät tarvitsen?

Tunnille et tarvitse virallisia tanssikenkiä, riittää kun sinulla on mukavan tuntuiset kengät millä on hyvä liikkua. Ainoa kriteeri on että ei jätä jälkiä lattiaan.

Osaan jo Promenadi -asennon, kannattaako minun silti tulla?

Kyllä kannattaa! Vaikka asiat olisikin tuttuja, voit aina oppia jotain uutta tai saada uuden näkökulman jo tuttuun asiaan. Tanssi on siitä hieno laji, että harjoittelu ei lopu koskaan ja aina voit kehittää itseäsi.


En osaa tanssia ilman paria, voinko tulla kokeilemaan?

Ilman paria tanssiminen saattaa tuntua aluksi haastavalta, mutta ilman paria tanssiminen myös paljastaa parhaiten omat kehitettävät asiat. Kun tunnistamme tansseissa omat heikkoutemme, meidän on helppo lähteä kehittämään niitä ja kääntämään omat heikkoudet vahvuuksiksi.

Missä tunti järjestetään?

Vihdin Puistolassa osoitteessa Raasakankuja 1, 03400 Vihti

Millaiset vaatteet olisi hyvä laittaa?

Liikuntaan tarkoitetut vaatteet, tunnilla tanssitaan paljon ja tulee varmasti lämmin ja hiki.

23.10 Soolovakiot tekniikkaryhmä

Ilmoittaudu mukaan Vihdin Quickstepin Soolovakiot tekniikkatunnille! Seuraava tunti pidetään sunnuntaina 23.10 klo 17-17.55 Vihdin Puistolassa, Raasakankuja 1, 03400 Vihti


Tunnin hinta on 10€/hlö


Tunnille kannattaa ilmoittautua mukaan nyt, sillä voimme ottaa tunnille mukaan rajallisen määrän osallistujia. Ilmoittaudu siis ennen kuin tunti on täynnä.

Jäikö vielä kysymyksiä?


Ota yhteyttä tunnin opettajaan Satu Suomeen (040 719 0247)

Ilmoittaudu 23.10 Promenadi -asennon tekniikkatunnille