Taaperotanssit

Opi tanssimaan yhdessä lapsesi kanssa!

Taaperotanssit on tarkoitettu 1-2 vuotiaalle lapselle yhdessä vanhemman kanssa. Pääset yhdessä lapsesi kanssa tanssimaan erilaisten rytmi- ja liikuntaleikkien parissa. Käytössä on myös erilaisia välineitä, joiden avulla voidaan tulkita musiikin rytmejä. Kurssilla lapsesi saa kokemuksia erilaisista musiikin rytmeistä ja pääsee vapaasti turvallisessa ympäristössä liikkumaan musiikin tahdissa.

Tärkeintä tunneilla on yhdessä tekeminen. Pääset yhdessä lapsesi kanssa oppimaan uusia asioita. Lapselle uusia kokemuksia tulee erilaisista rytmeistä ja uusista käsitteistä mm hidas, nopea, eteen, taakse ja sivulle. Samalla sinä voit oppia uusia tansseja kuten samba, cha cha, hidas valssi ja tango.

Tunti on hyvin liikunnallinen. Samalla kun lapsesi oppii uusia tapoja liikkua, sinä saat erittäin hyviä harjoitteita. Saat erittäin hyviä keskivartalon lihaksiasi kehittäviä harjoitteita, kehität aerobista kuntoasi ja koordinaatio kykyäsi yhdessä lapsesi kanssa. Pääset hyvin läheltä seuraamaan lapsesi harjoittelua ja kehitystä samalla kun saat itsellesi hyvän treenin aikaiseksi.

Tunneilla on iloinen, avoin ja rento tunnelma. Tuntien aikana saattaa kohota terve puna poskille, hiki otsalle ja hymy hyylille sekä sinulla että lapsellasi.Tanssiharrastus kehittää lapsesi motorisia taitoja monipuolisesti. Tanssiminen kehittää lapsesi karkeamotorisia taitoja, eli kehon suurilla lihasryhmillä aikaansaatuja liikkeitä, kuten juokseminen ja hyppääminen. Karkeamotoriikka vaatii suurten lihasten koordinoitua toimintaa, mikä mahdollistaa tasapainoisen liikkumisen ja hyvin kontrolloidut asennot.

Tanssitunneilla musiikki on vahvasti läsnä, jolloin lapsesi oppii yhdistämään musiikin ja liikkeen oikea-aikaisesti. Näin lapsesi reaktio- ja suuntautumiskyky kehittyvät. Kyky hallita kehoa erilaisissa asennoissa ja tilanteissa sekä kyky ohjata ja muuttaa kehon liikkeitä ajan, asennon ja tilan suhteen kehittyvät kurssilla tehtyjen harjotteiden avulla.

Tanssin pyörteissä kehittyy myös rytmitaju, sekä staattinen ja dynaaminen tasapaino. Kaikki liikkuminen edellyttää tasapainoa, mutta tanssitunneilla tehtävät liikkeet kehittävät tasapainokykyä erityisen hyvin.

Tanssitunneilla on paljon harjoituksia, jotka kehittävät lapsen liikkumistaitoja, rytmitajua, tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Samanaikaisesti lapsesi saa tanssin avulla käyttää omaa luovuuttaan ja kehoaan kokonaisvaltaisesti. Tanssimisen myötä lapsesi tutustuu kehoonsa ja kehittää sen hallintaa. Yhdessä nämä molemmat luovat pohjaa motorisille taidoille ja liikunnalliselle kehitykselle.

Kurssin opettajana toimii ammattitanssija ja varhaiskasvatuksen ammattilainen Satu Suomi. Satu on toiminut tanssin parissa yli kolmekymmentä vuotta. Aktiiviuran Satu teki vakiotansseissa, menestyen sekä kotimaisissa että ulkomaisissa kilpailuissa. 

Opettamisessa hän pitää tärkeänä johdonmukaisuutta, selkeyttä ja rentoa ilmapiiriä, jossa on kiva opetella uutta taitoa. Opeteltavia asioita on "annosteltava" sopivina määrinä! Hän on perehtynyt vuorovaikutuksen kehittämiseen ja kouluttaa tanssijoita myös tämän asian parissa.

Osallistumalla kurssille saatte yhdessä lapsesi kanssa erittäin ammattitaitoisen, iloisen, helposti lähestyttävän ja kannustavan tanssinopettajan.

Ilmoittautumalla kurssille:

  • Saat yhteisen harrastuksen lapsesi kanssa
  • Opitte yhdessä tanssimaan
  • Kehität lapsesi motorisia ja liikunnallisia taitoja
  • Saat itsellesi peruskuntoa kehittävän harrastuksen
  • Kehitätte yhdessä lapsesi kanssa rytmitajua
  • Opit uusia tansseja
  • Yhteisiä iloisia kokemuksia yhdessä lapsesi kanssa

Kurssi alkaa 12.1.23 ja tunnit pidetään torstai päivinä klo 9.45-10.30 Vihdin puistolassa osoitteessa raasakankuja 1, 03400 Vihti

Kurssin hinta on 130€/kausi

Kurssille kannattaa ilmoittautua nyt, sillä voimme ottaa kurssille rajallisen määrän osallistujia. Vihdin Quickstepin tunnit ovat perinteisesti hyvin suosittuja ja tunnit täyttyvät nopeasti. Kannattaa siis ilmoittautua nyt heti, ennen kuin kurssi on täynnä!


Lisätiedot tunneista ja kurssista 040 719 0247